– Hej Göran, du är ansvarig för all mat på 25manna och här står du i skyddskläder. Vad pågår?
– Jag är ute i ett skolkök i Skärholmen och provlagar den nya vegetariska maträtten som vi erbjuder i år.
– Spännande, vad blir det?
– Det blir en god gryta för de som vill ha vegetariskt. Den är dessutom fri från gluten, mjölkprotein och nötter. Den baseras på ris som serveras med en gryta på ratatouillegrönsaker, sojaprotein från Vegme.se och kokomjölk. Vi har beställt 2000 portioner.
– Vilken annan varm mat kommer erbjudas?
– Det kommer finnas pyttipanna, hamburgare och korv. Från kallskänken kommer matiga mackor både som baguette, rågkakor och frallor. Utöver det finns det även frukt, godis, kaffe/the och fikabröd.
– Ryktet säger att det blir fler nyheter?
– Ja, vi har ändrat logistiken så att det blir mer likt en traditionell affär. Alltså man går in och plockar det man vill ha och går sen till utgångskassan. Det gäller både i stora cafétältet och i våra 2 kiosker. Vi kommer även ha en entrékiosk där vi serverar kaffe och bulle eller kaffe och macka till specialpris på lördag morgon.
– Något mer att berätta?
– Vi vill ha ett namn på serveringen så framöver kommer stora serveringen heta Café stora gaffeln. Kioskerna kommer heta lilla gaffeln.